Rome als een local bezoeken in 3 dagen

Rome, iedereen kent het wel, dé onmisbare bestemming, iedereen wil of heeft het al eens bezocht. Ik heb de kans gekregen om een jaar in deze historische hoofdstad te wonen, hierdoor zal ik u tips & tricks geven over hoe en wat u kan bezoeken, zodat uw ervaring niet alleen leuk zal zijn, maar ook onvergetelijk zal zijn.

Voor u vertrek: enkele nuttige informatie over de regio.

In het Italiaans wordt Rome uitgesproken als Roma, vergis u niet het is een toeristische bestemming, maar Italianen spreken over het algemeen geen Engels. Het best vertrekt u tijdens het laagseizoen: april, mei, oktober, juni en september zijn de rustigste en dus goedkoopste maanden. Rome is een dure stad, maar door de toeristische plaatsten te vermijden kan je er best goedkoop eten en drinken, hierdoor zal ik u enkele prijsreferenties geven zodat u geen belachelijke prijzen betaald zoals velen toeristen.
1€ is een normale prijs voor een cappuccino aan de bar, als u aan tafel wil zitten is 2,5€ een groot maximum. Voor een heerlijk wijntje is het maar 5€, daarbij krijgt u ook hapjes. Belgisch bier is daar niet te verkrijgen, maar Italianen hebben ook vrij lekker bier en de prijzen zijn ongeveer hetzelfde.

Bij deze zullen we beginnen aan een topprogramma om Rome te bezoeken als een local in 3 dagen.

Picture1

Dag 1.

U kunt eerste dag meteen in kracht beginnen door een heerlijke cappuccino te gaan drinken in de leukste en gezelligste bar van Monti La Casetta(een wijk op een heuvel naast het Colosseum). Hierna kunt u doorstappen naar het Colosseum. Het is toeristisch maar onmisbaar, als u de binnenkant wil bezoeken raad ik u aan om een gids te nemen, het zal veel interessanter en impressionanter zijn. Al wandelend naar de stad zal u al meteen de Roman Forum, het Campidoglioen Piazza Venezia tegenkomen. U kunt dan doorstappen naar Campo Dei Fiori, elke ochtend hebben ze daar een markt, met veel animatie, leuk om wat van de Italiaanse cultuur mee te pakken.

Op Campo Dei Fiori kan je “La Carbonara” vinden. Het was het eerste restaurant die carbonara serveerde als een gastronomische maaltijd. Heerlijk om even te pauzeren en te lunchen.

Weetje: Carbonara werd uitgevonden omdat de houtskoolbranders een snelle, goedkope maar voedzame maaltijd nodig hadden voor hun zware werk. Het werd bereid met “arme” ingrediënten: wangspek (guanciale), kaas (Pecorino) en ei. Later werd het ook gegeten door de Nobelen dankzij het restaurant La Carbonara.

Vergeet ook geen centje in het Trevifontijn te gooien, Piazza Navona en het Pantheon te bezoeken. Niet ver vindt u hét lekkerste ijssalon van Rome Giolitty meestal is het daar heel druk, maar het is het wachten waard. In de avond kunt u genieten van een gezellige aperitivo in Trastevere bijvoorbeeld bij Cajo e Gajo. Leuk om te weten: de winkeltjes zijn daar nog open tot 22uur.

Weetje: de naam “Trastevere” komt van de oude naam van de Tiber namelijk Tevere, “tras” beteken over, dus letterlijk over de Tiber.

“La Casetta”Bron: https://www.instagram.com/lacasettaamonti/

Dag 2

De tweede dag kunt u opnieuw beginnen met een lekkere cappuccino, Caffè Olè is ook een leuk adres voor een lekkere koffie en een heerlijke cornetto. Daarna kunt u een leuke wandeling maken naar Villa Borghese. De Galleria (een museum) is ook zeker de moeite waard, ik raad aan om ook hier een gids te nemen, dit moet vooraf geboekt worden dus vergeet dit niet voor uw vertrek te doen, een rondleiding duurt ongeveer 4uur. Er is een ondergrondse weg die u snel terug in de stad brengt, u komt dan uit op Piazza d’Espagna dat is dicht bij de winkelstraten. Ondertussen zult u weer honger hebben dus waarom geen lekkere romaanse pizza proberen, het deeg is iets dikker dan in Napoli maar daarom niet minder lekker.

Hier komt mijn gouden tip: de Aventijn, een heuvel aan Circo Massimo, heerlijk om te genieten van de zonsondergang met sfeer en muziek. Een klein beetje verder zit het geheime sleutelgat. Zeker niet missen, het is een klein gat waar je alleen het Vaticaan kan zien. Als je net zoals mij de aperitivo niet kunt laten heb ik nog een aangename bar: Mimi e Coco, het is 5€ voor een wijntje en je krijgt er taralli’s, olijven en bruchette bij.

Picture4

Villa Borghese Bron: http://blog.playandtour.com/2013/07/un-paseo-por-villa-borghese-el-corazon-verde-de-roma-o-era-pulmon/

Mimi e coco Bron: https://www.instagram.com/explore/locations/6753512/mimi-e-coco/

Dag 3

Maak je geen zorgen ik ben het Vaticaan zeker niet vergeten, hieronder vindt u een photo van de zeer photogenieke trappen. Het ingangs ticket kunt u ter plaatsen kopen of online, ik had het niet online gekocht en heb lang moeten aanschuiven dus ik raad aan om het wel te doen. U kunt een gids nemen, maar persoonlijk vind ik dat minder belangrijk. Deze activiteit duurt ongeveer een halve dag, ik was ik heel erg moe na dit bezoek. In de avond kunt u gaan eten in “Tonarello” in Trastevere dit is een restaurant met verse pasta, u krijgt de pasta in de pan zelf, heerlijk!

Picture7

Enkele tips om er tijdens je verblijf Italiaans uit te zien:

  • Ontbijt bestaat uit 2 delen namelijk prima- en seconda collazione, waarbij het eerste bestaat uit een koffietje en hoogstwaarschijnlijk een sigaret. De tweede bestaat uit een koffietje, cornetto en hoogstwaarschijnlijk een sigaret, dit gebeurt meestal aan de bar. Vergis je niet Italianen hebben een druk leven deze 2 acties zijn heel kort. Na de seconda collazione drink je geen cappuccino meer, italianen beweren dat dit te zwaar is voor je maag. Pizza als ontbijt eten is niet raar, kinderen krijgen van hun ouders pizza bianca voor ze naar school gaan.
  • Als je liever een latte macchiato drinkt, moet je het niet vergeten preciseren, want als je een latte vraagt, zal je namelijk een glas melk krijgen.
  • Ijs eten als middagmaal is voor een Italiaan gewoon.

 

Bij deze heb ik u al mijn adresjes gegeven ik hoop dat u net zoals mij verliefd zal worden met deze geweldige stad.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: